Zpět na recepty Zpět na polévky |
Knedlo, zelo, něco.... Vegetarian.cz vyhlásil soutěž o nejlepší název na vegetariánskou variantu klasického konvečního jídla KNEDLO, ZELO, V.... Vaše názvy na třetí chybějící slovo, či jak a z čeho připravujete toto "klasické vegetariánské jídlo" " zasílejte na adresu knedlozeloneco@vegetarian.cz Vítězný příspěvek bude odměněn výrobky společnosti Pragosoja spol. s r.o - BONA VITA. U totožných názvů bude vítězný ten, který byl zaslán jako první. O vítězi rozhodne jak redakce, tak čtenáři Vegetarian.cz (i zde bude vylosován výherce, tipující vítězný název). Na adresu knedlozeloneco@vegetarian.cz zasílejte názvy a vaše favority ... Zatím do soutěže přišly níže uvedené názvy: Knedlo skvělo zelo... knedlo zelo skvělo :-) Knedlo zelo ceria Knedlo, zelo, vego Knedlo, zelo, "něco" bych přejmenovala na Knedlo, zelo, vego - my jsme doma tři vegetariáni, toto jídlo (nebo jeho modifikaci) občas vaříme a "Knedlo, zelo, vego" je u nás zažitý termín. Knedlo, zelo, sojo Je to název, ze kterého je na první pohled zřejmé složení jídla (používám sojové plátky Bona Vita např. s grilovacím kořením). Knedlo, zelo, veselo Knedlo, zelo, fungo tak já si dělám knedlo, vepřo zelo, ala Knedlo, zelo, fungo a proč tomu tak říkám? protože místo masa si k tomu dělám jak já rikam masovou houbu. Prostě si koupím nějaký druh houby masovky, tu nakrájím na větší kousky, podusím na pánvy a přidávám ke knedlu a zelu, a to fungo je od slova FUNGI, což je výraz pro houbu. Knedlo, zelo, vegetariánké vepřo Knedlo, zelo, fantaziI "vepro" Knedlo, zelo,,falesne vepro" Knedlo, zelo,,plátkové sojo" Knedlo, zelo,,sojomaso" Knedlo, zelo,,zelo" Knedlo, zelo,,co dům dal" Vegetariánské vepřo, knedlo, zelo Moj navrh do sutaze je: Knedlo, zelo, seito Seito moze mat dva vyznamy: 1. seito ako skratka masovej nahrady - seitan Knedlo, zelo, sejto Knedlo, zelo, sej to 2. seito vyznieva ako sejto, teda sej to....ako zasej nieco...a siatie (setba) rastliniek alebo rastlinnej stravy je predsa pre vegetarianov typicka :) Knedlo, zelo, vegetariáno Knedlo, zelo, veg varianto ( takto by to asi nazval Vlasta Burian) Ještě mě napadlo pár názvů do vaší soutěže, které vyjadřují vegetariánsky způsob myšlení o nenásilné potravě... knedlo zelo botanico knedlo zelo vitapro knedlo zelo dieto knedlo zelo herbino knedlo zelo nekruto knedlo zelo bezvepřo knedlo zelo bez-animo knedlo zelo láskyplno chtěla bych přidat název knedlo zelo sním to ... není přece nutné stále zdůrazňovat, že to žádné maso neobsahuje spíš že to je i tak chutné... Já osobně jako doplnek k téhle klasice přidávám sojové kostky s jablky a cibuli. Jelikož jsem z celé rodiny jediný vegetarián, mohu si dovolit různé kombinace a neohlížet se na jejich nezvyklost, protože jediny, kdo je pak jí jsem já :-) Takže co je treba (vařím pro sebe a zásadně odhaduji)
sojové kostky připravíme podle navodu (je možná i bylinková kostka na dochuceni) Mezitím si nakrajíme cibuli na kolečka, jablka a česnek na tenké plátky. Vše dáme do pekáčku, osolíme, zakapneme sojovou omáčkou a dochutíme bylinkami. Používám tymián a petrželku. Necháme péct dokud jablka a cibule nezhnědnou. V pekáčku se vytvoří výborná štáva, kterou občas kostky polijeme, aby neoschly. knedlo zelo vegepro
knedlo zelo bezmaso
knedlo zelo zeleno
Vaše názvy zasílejte na adresu knedlozeloneco@vegetarian.cz Celozrnné knedle 1 hrnek celozrnné mouky (250 ml) 1 hrnek hrubé mouky 1 kostky kvasnic sůl, 1 prášku do pečiva Smícháme mouku, sůl, kypřící prášek a zaděláme kvasnicemi, které necháme vzejít v 1 hrnku vody s troškou vody. Důkladně prohněteme, můžeme přidat ještě trochu vody. Těsto necháme vykynout. Z těsta uděláme 2-3 knedle, které vypracujeme na válu. Po opětném nakynutí je vaříme v osolené vodě 5-7 minut na každé straně a po vyjmutí z vody je propícháme špejlí. Zelí 1 sáček kysaného zelí 1cibule sůl, cukr, olej , hladká mouka Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme krátce na oleji, přidáme cukr a necháme jej krátce zkaramelizovat. Pak nasypeme zelí a podlijeme vodou, osolíme. Vaříme 10-15 minut. Nakonec zahustíme zásmažkou a dochutíme podle potřeby. Sojové plátky 1 sáček sojových plátků 1 lžíce sojové omáčky 1 kostky zeleninového vývaru 1 mletého pepře sůl, 1 lžíce oleje 1 bobkový list Sojové plátky namočíme do vody, do které přidáme všechny přísady a necháme je nabobtnat asi 2 hodiny, potom je vaříme, aby se voda téměř vyvařila. Vychladnuté plátky poprášíme hladkou moukou a osmažíme na oleji. |